zaterdag 28 januari 2017

Woede Doorgaan Hamasconferentie Rotterdam





Carel Brendel: "Incompetente NCTV ziet geen Hamas-bemoeienis met Palestijnse conferentie"




Door Carel Brendel, 28 januari 2017
 


Zoals ik vorig jaar voorzag, ziet de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb de komende Hamas-conferentie niet als een bedreiging voor de openbare orde. Een van zijn argumenten is wel heel merkwaardig. Volgens de NCTV zou uit geen enkele bron blijken dat de conferentie door Hamas wordt georganiseerd. Deze inschatting wekt ernstige twijfel aan de competentie van Dick Schoof en zijn terreurbestrijders.

In mijn eerste blog over de komende Palestinians in Europe Conference, gepland voor 15 april 2017 in Rotterdam, voorspelde ik dat een verbod van deze bijeenkomst er niet in zat. Op 27 juli 2016 schreef ik: “Op een moment dat Moslimbroeders en AKP-aanhangers samen optrekken door Rotterdam zitten veel mensen vermoedelijk niet te wachten op een bijeenkomst van Hamas-supporters. Maar de 14 vorige conferenties van Palestijnen in Europa zijn overal in goede orde verlopen. Ik denk daarom dat eventuele pogingen om het Palestijnse samenzijn in Rotterdam te verbieden bij voorbaat tot mislukking zijn gedoemd.”
Leefbaar Rotterdam stelde, mede naar aanleiding van een vervolgartikel in het Nieuw Israelietisch Weekblad, raadsvragen en kreeg daaruit – ten onrechte – de indruk dat burgemeester Ahmed Aboutaleb de bijeenkomst zou dwarsbomen. Aboutaleb keek vooral naar de openbare orde en veiligheid. Hij concludeert dat deze geen gevaar lopen.
Leefbaar is woedend en stelt aanvullende vragen met een voorspelbare uitkomst. Bijeenkomsten van mensen die zich in een congrescentrum ordelijk gedragen, kun je niet vooraf verbieden – ook al hebben de organisatoren een zeer bedenkelijke achtergrond.
Door Aboutaleb’s beleid ben ik dus niet verrast. Wel viel ik bijna van mijn stoel toen ik las wat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) over de achtergrond van de conferentie te melden had. De Telegraaf meldde gisteren dat uit informatie van onder meer de politie en NCTV “uit geen enkele bron is gebleken dat de conferentie door Hamas wordt georganiseerd”.

bron
Aangezien de politie zich niet bezighoudt met Hamas, neem ik aan dat deze analyse afkomstig is van de NCTV. Een merkwaardige conclusie. Er bestaan namelijk talloze bronnen die aantonen dat een frontorganisatie van Hamas achter deze conferenties zit.
Laat ik allereerst op een rij zetten wie de Rotterdamse conferentie organiseren. De eerste uitnodiging om de conferentie bij te wonen bevat de logo’s van het Palestinian Return Centre (PRC) in Londen en van de Nederlandse organisaties Het Palestijnse Huis en de Palestijnse Gemeenschap Nederland. Een voorbereidende bijeenkomst met vrijwilligers, op 25 juli 2016 in Rotterdam, stond onder leiding van Majed al-Zeer, algemeen directeur van het PRC, Amin Abou Rashed, de centrale figuur bij Het Palestijnse Huis, en Ahmad Skineh, voorman van de begin 2016 met hulp van Abou Rashed en de Council for European Palestinian Relations (CEPR) opgerichte Vereniging van Palestijnse Jongeren (VPJ) in Nederland.

Op 20 december 2016 meldde Abou Rashed op Facebook dat Skineh voorzitter is van het organisatiecomité, waarin hij zelf de functie van algemeen secretaris vervult. In een interview met Shehab News Agency (een persbureau van Hamas), waarin hij zich beklaagde over “zionistische” tegenwerking, werd Abou Rashed aangeduid als “algemeen coördinator” van de conferentie.
Vanaf de eerste conferentie in Londen (in 2003) tot en met de 14de bijeenkomst in Malmö (in 2016) treedt het PRC steeds op als organisator, in samenwerking met lokale Palestijnse groepen, zo staat te lezen op de eigen website.





bron
Het PRC was in 2007 mede-organisator van de vorige conferentie in Rotterdam. De bekendste spreker was oud-premier Dries van Agt. Hamas-leider Ismail Haniya sprak de Palestijnse aanhang per video toe omdat hij geen visum kreeg. Andere Hamas-sprekers in Rotterdam waren PRC-leider Al-Zeer, Adel Abdullah, Mohammad Sawalha, en “Amin Abu Ibrahim”, volgens het PRC-verslag voorzitter van het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS) en volgens de bijpassende foto niemand minder dan Amin Abou Rashed.
Als “Amin Abu Ibrahim” dook de Neder-Palestijn op in het strafrechtelijk onderzoek naar de Amerikaanse Holy Land Foundation (pdf), een tot in de hoogste instantie veroordeelde organisatie die geld inzamelde voor Hamas. Amin’s handtekening stond onder een lijst van Europese financiers van Hamas-terreur, en mede naar aanleiding daarvan bevroor de Nederlandse overheid de tegoeden van de Al-Aqsa Stichting in Heerlen.

Nederlandse media berichtten uitgebreid over Abou Rashed’s bemoeienis met de door Hamas georganiseerde Gaza Flotilla’s. Hij zat in de leiding van de European Campaign to End the Siege of Gaza (ECESG). Meegereisde verslaggevers verlieten de Nederlandse boot in 2011 toen de organisatoren geen opheldering gaven over zijn rol. Vrijwel tegelijkertijd publiceerde De Telegraaf een foto van Abou Rashed samen met Yusuf al-Qaradawi, geestelijk leider van de Moslimbroeders en tot voor kort voorstander van zelfmoordaanslagen in Israël.
Volgens een decreet van het Israëlische Ministerie van Defensie (december 2013) maakt Abou Rashed deel uit van het Europese hoofdkwartier van Hamas. Op deze lijst van 15 organisaties en personen staan eerder genoemde organisaties CEPR en ECESG. Lid van de Europese Hamas-top zijn ook Sawalha, Al-Zeer en Adel Abdullah, drie sprekers op de Rotterdamse conferentie van 2007. Ook PRC-functionaris Zaher Birawi (vorig jaar nog op bezoek in Rotterdam) en CEPR-leider Mazen Kahel (vorig jaar bij de VPJ-lancering in Den Haag) maken volgens de Israëli’s deel uit van de Europese leiding van Hamas.
Israël verklaarde het PRC in 2010 al tot verboden organisatie als onderdeel van Hamas. Volgens het besluit is het PRC betrokken bij het organiseren van anti-Israëlisch geweld in Europa. Het besluit noemde ook enkele namen, onder wie Al-Zeer, de organisator van de komende conferentie, en Birawi.

De Israëlische inlichtingensite ITIC (pdf) publiceerde in maart 2011 een uitgebreid rapport over het PRC, vol namen en dwarsverbanden, en vooral gebaseerd op wat het PRC zelf en aanverwante organisaties via hun eigen mediakanalen hebben prijsgegeven.
Daarnaast zijn er diverse niet-Israëlische bronnen, die op grond van gedegen onderzoek, hebben vastgesteld hoe nauw de band is tussen Hamas, PRC en bij de conferentie betrokken personen. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden bij de Global Muslim Brotherhood Daily Watch of in de artikelen van Andrew Gilligan in The Telegraph.
De leden van de Europese Unie beschouwen Hamas in Palestina als een terreurorganisatie, maar zien geen reden om de Hamas-lobby in Europa te verbieden. Daar zijn wellicht goede en politiek valide redenen voor te bedenken. Maar dat betekent nog niet dat er geen bronnen zijn voor de vaststelling dat de komende conferentie in Rotterdam door Hamas Europa wordt georganiseerd.

Ik vind het niet prettig dat met de antisemitische terreurbeweging Hamas verbonden clubs een conferentie houden in Rotterdam. Maar de vrijheid van meningsuiting is er ook voor vervelende mensen. Een dagje met Hamas-toespraken en Palestijnse zang en dans overleven we wel. Veel erger vind ik dat een overheidsinstantie als de NCTV kennelijk niet weet of wil laten weten dat Hamas achter het evenement zit. Dick Schoof en zijn mensen waken over onze veiligheid maar demonstreren in dit geval een verontrustende incompetentie.

____________________________________________________________________________

De NCTV kan niet anders, want zijn baas, de Nederlandse regering financiert Hamas al jaren met vele miljoenen Nederlands belastinggeld!!!

Denk en haat richting Nederlandse ongelovigen! Dat wordt een gezellig radicaal moslimfeestje daar in Rotterdam!


De politieke partij van Rotterdam
 - Nida -
en de
nieuwe smulworstjes van Denk
 zullen zich zeker
verheugen op deze dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten