donderdag 13 april 2017

Dyab Abou Jahjah + Hamas activisten spreken op Hamas-conferentie

 UPDATE: Ook NIDA-leider Nourdin el Ouali kondigt optreden in De Doelen aan (zie verderop)

Abou Jahjah en Sylvana Simons, bron foto

  

Dyab Abou Jahjah spreekt op Hamas-conferentie

 
 

Carel Brendel


 


Door Carel Brendel, 12 april 2017

Laatste nieuws over de Palestinians in Europe Conference van komende zaterdag in Rotterdam. Op het moment van schrijven is er nog geen sprekerslijst voor de Hamas Conferentie. Maar de eerste spreker heeft zichzelf inmiddels vanuit België ge-out. Het is niemand minder dan VPRO-Zomergast, De Bezige Bij-auteur, en voormalig Standaard-columnist Dyab Abou Jahjah. Daar ruimde Abou Jahjah het veld omdat hij een terroristische aanslag tegen Israël legitimeerde.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Abou Jahjah: “Geen enkele verkozene van een politieke partij in Nederland is tot nu toe bereid gevonden om op deze conferentie te spreken. Geen enkele! Allemaal zitten ze te bibberen van de angst om als antisemiet afgeschilderd te worden door de propagandisten van “Israel”. Dit zal niet vergeten worden. Ik zal met trots een van de sprekers zijn op deze eervolle (sic) samenkomst.”

Uit de volgende discussie blijkt dat DENK, dat vorig jaar nog opzichtig actie voerde bij het bezoek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, er niet bij zal zijn. Ook de islamitisch geïnspireerde lokale partij NIDA, waarvan de leider zich in 2011 nog wilde inschepen op een door conferentie-coördinator Amin Abou Rashed gekochte Gazaboot, bleek niet bereid om een spreker af te vaardigen.

“Zelfs DENK weigerde om deel te nemen,” verzucht Abou Jahjah in de discussie over zijn bericht. “Gebrek aan tijd zeker… weet ik veel. Maar ik weet dat de echte reden wat hierboven staat is. Zeker na de heisa van Leefbaar Rotterdam hieromtrent en het framen van de conferentie als Hamas gelinked.” En: “Ik vind het zorgwekkend en teleurstellend inderdaad, zeker van partijen zoals Nida en Artikel en Denk dat ze niet meer lef hierin tonen.”
Hoe het ook zij, Abou Rashed en zijn collega-activisten van Hamas in Europa moeten genoegen nemen met Abou Jahjah als droeve vlaggendrager voor hun conferentie.

UPDATE (13 april): Dyab Abou Jahjah heeft voor zijn beurt gesproken, althans wat betreft het niet durven meedoen van Nederlandse politici aan de Palestinians in Europe Conference. NIDA-fractieleider Nourdin el Ouali vertoont namelijk wel degelijk het lef dat volgens de Belg zou ontbreken.
Vanavond (13 april) kondigde NIDA namelijk de komst van El Ouali naar De Doelen aan. “Zaterdag #IKSTEUNPALESTINA-conferentie van 11:00-20:00 u. in De Doelen, Rotterdam. NIDA is erbij! Jij ook?! Nourdin El Ouali spreekt er over de inzet voor rechtvaardigheid in Palestina vanuit NIDA. Zo ook het platform Rotterdam4Gaza! Meer info? Check

Op de door NIDA geleverde Nederlandse weblink van de conferentie is op dit moment overigens nog geen programma te zien.
Volgers van dit weblog weten dat El Ouali’s inzet voor rechtvaardigheid zich niet voor het eerst in het kader van de Europese pro-Hamas-beweging afspeelt. In 2011 was hij woordvoerder van de Nederlandse opvarenden van de Stefano Chiarini, waarvan de aankoop was geregeld door Abou Rashed en de Italiaanse Hamas-activist Mohammed Hannoun. De tweede Gazavloot bleef echter steken in Griekse havens.

Begin 2016 was El Ouali een van de docenten op een door EuroPal Forum (EPF) verzorgde “lobby and advocacy training” in het Rotterdamse centrum De Middenweg. Hoofdspreker was in de in Londen woonachtige EPF-voorzitter Zaher Birawi. Zowel Birawi als het EPF zijn onderdeel van het pro-Hamas-netwerk in Londen. Birawi was in het verleden ook verbonden aan het Palestinian Return Centre, de organisatie achter de Hamas-conferentie.

UPDATE 2 (14 april): NIDA vaardigt behalve fractieleider El Ouali nog een tweede spreker af naar De Doelen. NIDA-persvoorlichter Smahane Arghidi reageerde gisteravond op de Facebook-pagina van Abou Jahjah naar aanleiding van zijn suggestie dat Nederlandse politieke partijen het lieten afweten. Ze schreef: “NIDA heeft 2 sprekers op het podium, Nourdin El Ouali en daarnaast ook Mohammed Akkari die namens NIDA Rotterdam voor Gaza vertegenwoordigd (sic).”

Akkari was de organisator van bovengenoemde training in De Middenweg, waar de Britse Hamas-leider Zaher Birawi samen met Nourdin el Ouali training gaf aan Palestina-activisten. Mohammed is de zoon van Ibrahim Akkari, een pionier van de Moslimbroeders in Nederland. Akkari senior speelde in 2011 als toenmalig directeur van Stichting ISRAA samen met Abou Rashed een hoofdrol in de organisatie van de Nederlandse Gazaboot. Tegenwoordig is Ibrahim Akkari bestuurslid van Europe Trust Nederland, een vastgoedorganisatie die eigendom is van Moslimbroederschap-moskeeën in Amsterdam (Blauwe Moskee), Den Haag (SSCCN) en Rotterdam (De Middenweg).
Akkari junior organiseerde in 2015 zijn eigen Gaza-boottocht door de haven van Rotterdam, uit solidariteit met een nieuwe Hamas-poging om Gaza te bereiken. Aan boord waren onder anderen vader Ibrahim, DENK-leider Tunahan Kuzu en een delegatie van NIDA-vrouwen. De bekendste actie van Mohammed Akkari vond plaats in juli 2016, een demonstratie door Rotterdam, kort na de mislukte Turkse couppoging. De tocht viel op doordat Abou Rashed en de leiders van de AKP Nederland aan de kop van de stoet liepen.

Carel Brendel
____________________________________________________________________




Anja Meulenbelt
Om te refereren aan het bovenstaande artikel van Brendel: "Dyab Abou Jahjah spreekt op Hamas-conferentie, Nederlandse politici haken af": Misschien dat Sylvana Simons en stiefmoeder Anja Meulenbelt (81) samen naar het feestje van Hamas gaan? Want geen politici, want NUL zetels met Artikel nul.
Antisemitisme is niet compleet zonder verheerlijking Hamas terreur en de stichtster van de Jodenhaat.
Website geenstijl merkt daar fijntjes over op: "Kan iemand Sylvana Simons even in een SS-uniform fotoshoppen? Alvast bedankt!"



Sponsors Hamas

We wensen de dames en heren van het Hamas congres een fijn feestje toe. Laten we voor de gemeenteraad van Rotterdam hopen dat het niet uitloopt op een dergelijke rel als die Turken in maart die zich in Erdoganistan waanden.....ze zijn vaak genoeg gewaarschuwd.
Overigens zijn Turken ook fervente aanhangers van Hamas en Jodenhaters....
Abou Jahjah, de Pooier van de Profeet en Sylvana Simons, de aandachtshoer van 2016/2017. Mooi stel!
Fijne Pasen!














bron

 


Amsterdam, 13 april 2017

1 opmerking:

  1. http://www.rd.nl/vandaag/binnenland/stille-tocht-voor-isra%C3%ABl-in-rotterdam-niet-toegestaan-1.1392981

    Stille tocht voor Israël in Rotterdam niet toegestaan

    Een stille tocht die Stichting Christenen voor Israël vrijdag in Rotterdam wilde organiseren is niet toegestaan. De politie zegt de veiligheid niet te kunnen garanderen.

    De stille tocht zou plaatsvinden als protest tegen een Palestijnse conferentie in concertzaal De Doelen. Deze conferentie is georganiseerd door het zogeheten Palestinian Return Center (PRC) wat volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) banden heeft met Hamas. Het CIDI vroeg burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, premier Rutte en minister van Binnenlandse Zaken Blok om de bijeenkomst te verbieden. Deze verzoeken werden allen afgewezen.

    Christenen voor Israël riep woensdag op tot gebed dat de voorgenomen bijeenkomst in Rotterdam alsnog „verijdeld” zal worden. De Stichting wilde de stille tocht lopen uit solidariteit voor het Joodse volk.

    BeantwoordenVerwijderen