woensdag 20 september 2017

Steun Strijder Tegen Antisemitisme In De Rechtbank


Steun Michael Jacobs in de rechtbank


Steun Strijder Tegen Antisemitisme In De Rechtbank
 
Michael Jacobs  is op 16 september gearresteerd, nadat er een aanvaring was geweest met de antisemitische BDS aanhangers, die Michael vreedzaam bestrijdt. De politie wil dat Michael een verklaring tekent dat hij voortaan meer dan 50 meter uit de buurt van zijn tegenstanders blijft. Michael weigert dit, gesteund door zijn advocaat. Hierover gaat de rechtszaak. Omdat Michael niet tekent, wordt hij niet vrijgelaten.
 

Michael Jacobs vecht tegen antisemitisme. Hij is hiervoor enkele keren per week te vinden op diverse locaties in de Amsterdamse binnenstad. Hij strijdt tegen de leugens van BDS, die door o.a. Simon Vrouwe en aanhang worden verspreid. Daar waar de leugenkar van Simon opduikt, staat Michael met zijn Israëlische vlag om de schouders, nabij om via stil protest het Joodse tegengeluid te laten horen.
 

Hij wordt vaak agressief belaagd door anti-Joodse elementen uit het BDS kamp. Hij is bespuugd, uitgescholden, geduwd, etc. Dit gebeurde vaak onder toeziend oog van de politie die niet ingreep. Vrijdag 15 september jl. is Michael wederom belaagd door antisemitische sujetten. Naar aanleiding hiervan zijn niet zij, maar is Michael gearresteerd. Michael zit nog steeds vast en zijn zaak komt vrijdag 22 september voor de rechter. Michael zal het Joods Nieuwjaar Rosh Hashana doorbrengen in een Amsterdamse cel!
Michael moet zo snel mogelijk vrij en de agressieve anti Joodse demonstraties, gedrenkt in leugens, moeten stoppen!” - bron 

 
Afgelopen zaterdag is hij op het Spui gearresteerd, vanwege ordeverstoring. De pro-Palestina activist Simon Vrouwe beschuldigt hem van het vernielen van zijn jas en mobiel. Michael ontkent dat stellig.
De aanleiding is een provocatie van Simon Vrouwe, waarbij Simon woorden zou hebben geroepen als " ik vermoord je" . Michael voelde zich bedreigd en heeft Simon een duw gegeven. Meer is er niet gebeurd.
Afgelopen maandag is hij voorgeleid, voor de officier van justitie en de rechter-commissaris. Die hebben hem een voorstel voorgelegd, waarin staat, dat Michael 90 dagen lang niet dichter dan 50 meter van Simon Vrouwe of andere activisten mag staan.
Michael beschouwt dit als inperking van zijn burgerlijke vrijheden en hij zegt dat het onconstitutioneel is. Hij wil niet monddood gemaakt worden en beschouwt de Palestina activisten als de ordeverstoorders. Hij tekent niet. Daarom moet hij tot vrijdag vastzitten. De rechtszaak zou toch al vrijdag door zijn gegaan en zijn detentie is dus tot de rechtszaak. Iedereen verwacht dat hij vrijdag weer vrijkomt.
 
 




Op 17 september jl. berichtte ik via mijn blog over Michael Jacobs die gehele ten onrechte werd opgepakt.
Op vrijdag 22 september om 15.30u vindt het op de Parnassusweg te Amsterdam - aan de achterkant van de Parnassusweg, ingang Fred. Roeskestraat.- het proces tegen Michael Jacobs plaats. Hij vraagt om ondersteuning van media, petitie, bezoek rechtsbank of via het openbare forum Friesland Support Israël.
Tot die tijd zit Jacobs in de cel.


Datum: vrijdag 22 september

Locatie: Rechtbank Parnassusweg 220 te Amsterdam

Tijd: 15.30u

 





 


Het doel van Michael Jacobs: geen antisemitisme op de Dam en het Spui in Amsterdam!

Uw steun via petitie, bezoek rechtsbank of via het openbare forum Friesland Support Israël is gewenst!




Amsterdam, 20 september 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten